Zuzmócska főz

Édes-csípős csirkecombok

2016. január 11. 14:38 - Zuzmócska

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb (alsó és felső is lehet, én vegyesen csináltam)
  • 360 g sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1-2 csapott kávéskanál Cayenne bors
  • 2-3 kávéskanál sült csirke fűszerkeverék
  • 2 kávéskanál Erős Pista
  • Olívaolaj 

hozzavalok.jpg

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk. Elkészítjük a pácot: egy nagyobb tálban a sűrített paradicsomba egyenletesen belekeverjük a mézet, a cukrot, a fűszerkeveréket, egy csipet sót, az Erős Pistát és a Cayenne borsot. Én kifejezetten szeretem, ha pikáns egy étel, de ha valaki nem nagy rajongója a csípős ízeknek, akkor mérsékelje a hozzávalóknál megadott fűszermennyiséget. Ha túl sűrű a pác, egy kis vízzel hígíthatjuk.

pac.jpg

A kész pácba beleforgatjuk a csirkecombokat, majd fóliával lefedjük a tálat. Egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, hogy a hús magába szívja az ízeket. Másnap egy olívaolajjal kikent tűzálló edényben egymás mellé fektetjük a combokat, ráöntjük az összes páclét. Előmelegített, 180 fokos sütőben (alul-felül sütés) 50 percig sütjük alufóliával lefedve, majd még szabadon 20 percig. Steakburgonyával tálaljuk.

bepacolt.jpg

Sztori:

A csirkecombokat alapvetően mindig sütőben sütöm, mert – bár így hosszadalmasra nyúlik a főzés – porhanyós lesz a hús tőle, gyakorlatilag leomlik a csontról.  Ebben a receptben pedig az ízlésem egyik legfontosabb jellemzője mutatkozik meg: imádom a csípős ételeket, pláne ha ízvilágot valami édes is kiegészíti.

keszcsirke.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zuzmocskafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr108248866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása