Hozzávalók: (3-4 főre)
- 1 fej vöröshagyma
- 10 tojás
- 1 konzerv (450 g) darabolt gomba
- fél üveg (~150 g) magozott, fekete olívabogyó
- tej
- curry
- kurkuma
- só
- bors
Elkészítés:
Apróra felkockázzuk a hagymát, a gombáról és az olívabogyóról leöntjük a levet. Ez utóbbit fel is darabolhatjuk, ha nem szeretjük egészben. Olajon megdinszteljük a gombát és az olívabogyót a hagymával együtt. Közben a tíz tojást villa segítségével felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Én szoktam belelöttyinteni némi tejet is, hogy krémesebb legyen a rántotta. A tojást ráborítjuk a megpirított hagyma-gomba-olívabogyó keverékre. Megszórjuk két kávéskanál curryvel és ízlés szerint még kurkumával. Vajas pirítóssal tálaljuk!
Sztori:
Nem vagyok egy nagy reggeli-rajongó (általában délben eszem először), és a tojásért sem vagyok kifejezetten oda, mert szerintem jellegtelen íze van magában. Ám curryvel és egyéb hozzávalókkal megbolondítva még én sem tudok ellenállni ennek a guszta és nagyon egyszerű rántottának!